Broschyr/Brochure: Svenska English Deutsch

Välkommen till Kinda Kanal

kinda kanal upplevelser äventyr utflykt östergötland slussar

Stilla flyter Kinda Kanal genom den fagra Östergyllen. Från eklandskapet och de vida slätterna i norr till
den natursköna skogsbygden i söder. Sträckan är 43 distansminuter eller ca 8 mil om man föredrar det sättet att mäta. Förr var kanalen viktig som transportled för virke och vad jordbruket gav.

Idag är den minst lika viktig för den som söker sköna naturupplevelser och avkoppling. I Kinda Kanal blir det sällan någon trängsel vare sig i slussar eller sjöar. Här finns möjlighet för alla att hitta sin ostörda badvik, fiskeplats eller smultronställe. För den som inte utforskar Kinda Kanal med egen båt finns det möjlighet att följa med på en svindlande vacker dagstur, kvällstur eller kortare färd med passagerarbåten M/S Kind.

Är du lycklig ägare till egen båt eller kanot lägger du själv ut kursen och tidtabellen, men ta god tid på dig. Att stressa hör inte hemma på Kinda Kanal. Föredrar du att komma landvägen på två eller fyra hjul finns det väldigt mycket att upptäcka. Eller varför inte bara ta ett stilla strandhugg vid ett café eller med egen kaffekorg? Kinda Kanal väntar på dig i sommar – välkommen!

 

Kinda Kanal slussar

kanotmaraton-2015