Broschyr/Brochure: Svenska English Deutsch

Aktiviteter 2017

Årsmötet 2017 med Kinda Kanals Vänner

Viggeby

Årsmötet 2017 ägde rum 2 juli i Viggeby Båtklubbs lokaler. Ca 30 medlemmar deltog. Klubbens mångårige ordförande Arne Tellroth och styrelseledamoten Mats Sjöberg berättade om båtkubbens historia och verksamhet samt tillkomsten av naturreservatet Viggeby som är vackert beläget i direkt anslutning till båtklubbens område.

Lars Lööw, Karin Dahmén och Niklas Hallkvist lämnade styrelsen. Nyvalda ledamöter blev Lennart Bohlin och Torsten Sandén.

Efter årsmötet berättade Joakim Johansson om några spännande händelser och människoöden i Kinda kanals historia och om sin kommande bok om kanalen. Boken beräknas utkomma i slutet av 2017. Ett bra julklappstips tyckte flera.

Kvällskryssning med M/S Kind 1 augusti 2017

KKV1

En kvällskryssning med M/S Kind genomfördes 1 augusti från Rimforsa och tillbaka. Färden varade närmare 3 timmar och gick söderut på Åsunden ner mot Råsö bro. Vädret var utmärkt och resan blev en trevlig och minnesvärd upplevelse med många vackra naturscenerier. Emil Selse från Visit Östergötland informerade om projektet Hållbar produktutveckling. Östergötland är ett av åtta utvalda områden för Tillväxtverkets satsning på Hållbar besöksnäring inom natur- och kulturturism. Projektet Hållbar Produktutveckling fokuserar på utvecklingen av produkter för besöksnäringen i och runt Östgötaskärgården, Vadstena, Göta kanal och Kinda Kanal och syftet är att få fram ett ökat utbud av upplevelser för kultur- och naturintresserade besökare från andra länder.

Under färden fick deltagarna även information om det långdragna arbetet kring upprustning av Schedevi kanal. Ärendet befinner sig för närvarande i Miljö- och Vattendomstolen i Växjö.

Många deltagare uttryckte en önskan att denna typ av kryssning på kanalen skall vara ett återkommande inslag i Kinda Kanals Vänner.

KKV2

Emil Selse, Visit Östergötland

Aktiviteter 2016

Årsmötet 2016 med Kinda kanals vänner

Horn-3-juli

 

Årsmötet 2016 ägde rum lördagen den 3 juli på Åby säteri i Horn. Före årsmötet invigdes den nya servicebyggnaden vid Horns hamn. Solen strålade medan Horns Musikkår gav en trevlig sommarkonsert. Jerker Carlsson berättade om hamnens historia.  Därefter invigdes servicebyggnaden av Kultur- och fritidsnämndens ordförande Conny Forsberg (s). Invigningen avslutades med tipspromenad, kaffe och rulltårta.

Läs mer