Broschyr/Brochure: Svenska English Deutsch

Fri Fart på Kinda Kanal och Classic Poker Run

fri-fart-imgFri Fart på Kinda Kanal, lördag 29/7 och Classic Poker Run på Kinda sjösystem söndag 30/7.

Fri Fart har sedan starten 2005 vuxit till ett av Sveriges största evenemang för klassiska motorbåtar. 2016 hade vi ca 50 deltagande båtar och runt 12000 besökare i centrala Linköping. I år trycker vi gasen i botten 29 juli och alla är varmt välkomna till Linköping och Kinda Kanal.

Läs mer på: www.frifart.se

Kanotmaraton lördag 23:e september

Lördag 23:e september går Linköpings kanotmaraton för alla av stapeln. Loppet löper från Sturefors genom vackra Kinda Kanal till Linköping och sträckan är ca 21 km. Alla är typer av kanoter är välkomna.

Läs mer eller anmäl dig på hemsidan: www.kanotmaraton.nu

Stafsäter Gårdsglass

stafsaterStafsäter Gårdsglass är ett litet familjeföretag som erbjuder
närproducerad glass av allra högsta kvalitet. All glass är
gjord på riktiga råvaror. I gårdsbutiken på Stafsäter kan man
köpa glass att äta direkt eller ta med hem. Om man kommer
sjövägen går det bra att lägga till vid bryggan i Broviken.

Läs mer på: www.stafsater.se

 

 

Golf

golfVesterby och Landeryd golfklubb söder om Linköping erbjuder spel på vackra och utmanande banor nära kanal och sjösystem. Dessutom mat och på Vesterby även boende.

Läs mer om olika erbjudanden på: www.landerydsgolf.se

Reception Landeryd: 013-36 22 00
Reception Vesterby: 013-36 22 50

Hovetorp Gästhamn

hovetorpHovetorp Gästhamn är ett trevligt utfyktsmål med en fantastisk miljö. Välkommen att titta på slussar och båtliv. De fyra slussarna vid Hovetorp bjuder på en nivåskillnad på 15,2 meter. Den nedre slussen fungerar som en trippelsluss och den övre slussen som en enkelsluss. Under 1860-talets slut grävdes en 6 km lång kanal från Stora Rängen till Stångån. Denna grävda sträcka har en nivåskilnad på hela 25 meter.

Trollegater

trollegaterTrollegater är en av Sveriges största urbergsgrottor. I grottan finns ett system av gångar som är nära hundra meter långt. Grottan ligger i södra Östergötland där antalet urbergsgrottor är fler än någon annanstans i Norden. Äventyr och spänning väntar dig som vill utforska Trollegater! Medtag ficklampa och oömma kläder.

Bokning av guidning görs till Kinda Turistbyrå.
Telefon: 0494-194 10
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Nya Slottet Bjärka-Säby

bjarka-sabynder sommaren finns det ett slottscafé i Nya slottet som är öppet kl 11–18 tisdagar till söndagar 13/6–20/8. Juni till augusti erbjuds guidade visningar av slottet kl 14.00 på söndagar och under juli även på lördagar. Varje torsdag kl 16.00 mellan den 29/6 och 6/8 hålls konserter med klassisk musik i slottets rotunda.

Läs mer på: www.nyaslottet.se

 

 

 

 

 

Räksmörgåsar på Valö

När ni väljer att göra en resa i Kindabygden så är ett stopp på Valö Café ett måste. Prova de berömda räkmackorna som förbeställs inför din ankomst, ring på 0494-600 95. Man samarbetar även i år med kött från Basunda gård tvärs över sjön, ostkaka och kalvdans från Freson’s mellan Rimforsa och Björkfors. Man har även andra smörgåsar, sallader och paj, hembakat och en glassmeny samt fullständiga rättigheter.

Läs mer på: www.valocafe.se

Viggeby naturreservat

viggebyViggeby naturreservat ligger i södra delen av Linköpings kommun, vid sjön Järnlunden strax väster om Brokind. Längs klippiga stränder med knotiga tallar och bland reservatets öar får man känslan av att vara i en skärgård. Detta omväxlande reservat består av fina ekmiljöer, lövskogar och flera öar. Reservatet lämpar sig väl för badbesök under sommaren eller mysiga skogspromenader. Bad- och rastplats med eldplats, toalett och vindskydd finns.

Läs mer på: www.linkoping.se

 

Björkfors Nostalgimack

nostalgimackStanna till på BP i Björkfors och upplev forna tiders mack. Under sommaren arrangeras olika evenemang.

Läs mer om det som händer: www.nostalgimacken.se
Adress: Oppebyvägen 34 i Björkfors
Telefon: 0494-600 61

 

Cykla längs kanalen från Landeryd till Roxen

cykla-langs-kanalenTa cykeln och upplev Stångåstråket längs Kinda Kanal. Kinda Kanal bjuder på denna sträcka på ett pärlband av platser att besöka från Landeryd i söder och ända ut till Roxen i norr – slussar, badplatser, båthamnar, parker, caféer och restauranger samt friluftsområden och vandringsleder. Linköpings kommun har arbetat målinriktat för att göra sträckan mellan Landeryd och Roxen tillgänglig och säker för både gående och cyklande. Sedan 2010 har bl a sex kilometer ny cykelväg anlagts och ett flertal broar renoverats eller byggts om. Tre nya bryggor har dessutom uppförts och tre badplatser har rustats upp. Du hittar givetvis även flera vackra platser där du kan rulla ut picknick-filten eller varför inte stanna till vid någon av de redan iordningställda grillplatserna längs vägen!